Proef! de Plantage

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni vond het festival Proef! de Plantage plaats. zie www.proefdeplantage.nl. Ter gelegenheid van het 250 jarig bestaan van het oudste stadspark van Nederland worden er in 2017 3 festivals gehouden en in het najaar een door Huib Sneep opgekweekt exemplaar van een Anne Frankboom geplant.

Hier drie impressies van het poezie-deel van het festival, Proef! delicaters met onder andere optredens van Jan Rot, Tjitske Jansen, Jana Beranova en nog 20 andere dichters/vertellers.

Het festival trok op de twee dagen meer dan 4000 bezoekers. Voor meer info: www.plantagebewoners.nl.

Op vrijdagavond 9 juni zond het NOS programma ‘met het oog op morgen’ een tien minuten durend interview met Huib over historische stadsparken en hun gebruik uit.

De 40 cm. hoge nakomeling van de Anne Frankboom werd in 2011 door de toenmalige wethouder Hekman bij Huib in bewaring gegeven en is in vijf jaar uitgegroeid tot een exemplaar van bijna 5 meter hoog. Al die tijd stond de boom in een steeds grotere pot en werd intensief verzorgd. (zie foto voorjaar met Huib erbij, met zijn hand wijst hij aan hoe groot het boompje was in 2011.)

Ander nieuws