Wereldboom evenementenkaart

Bomen oeroud laten worden als groen hart van een gemeenschap

Vanuit bovenstaande missie, wil Wereldboom zich beschikbaar stellen om op evenementen kinderen en volwassenen écht contact te laten maken met bomen. Daarvoor bieden wij een aantal opties zoals een stoere klim, ludieke educatie maar ook bijvoorbeeld handvaardigheden met een tak van de boom om uiteindelijk een mooi bewerkt medaillon als gift van de boom mee naar huis te kunnen nemen.

Doel

Deze evenementenkaart is bedoeld als een aanbod vanuit Wereldboom om op evenementen aanwezig te zijn met verschillende programma’s. Met dit document heb je als het ware een menukaart in de hand waaruit je kunt kiezen. Zo huur je Stichting Wereldboom in om op een bepaalde manier op een evenement aanwezig te zijn.

Wereldboom heeft enkele goed afgelijnde formules uitgewerkt om het aanbod, de keuze, het kostenplaatje en de organisatie overzichtelijk te maken.

Contacteer ons gerust als je jouw keuze hebt gemaakt of meer informatie wenst.

Randvoorwaarde 

We komen alleen een festival draaien met een wisselend team van vrijwilligers als er in de buurt van het festival een boom aanwezig is als potentiële Wereldboom

Wereldboom mobiel

De Wereldboommobiel is een apart rijdend mobiel verkoop- en informatiepunt met 3 functies:

  • Verkooppunt van de Wereldboom merchandise (cadeauwinkeltje) en verspreiden van kennis en informatie rond Stichting Wereldboom
  • Kinderen en volwassenen op een leerrijke manier de waarde van oude bomen laten ervaren
  • Ondersteuning van andere activiteiten

Inzet in het evenement is gratis. Het winkeltje is op zich aantrekkelijk genoeg en kan door de verkoop van leuke Wereldboomcadeautjes normaal gezien de eigen kosten dekken. Aanwezigheid van het winkeltje is door zijn uitstraling een surplus voor het evenement: gezellige drukte is onze brandstof.

Het evenement profiteert van het feit dat er op een ludieke manier educatieve informatie rond oude bomen wordt verstrekt. Wereldboom profiteert van de opbrengsten van de verkoop en de naamsbekendheid.

De Wereldboommobiel is een ideale ondersteuning voor een andere activiteit zoals b.v. het maken van Wereldboommedaillons en kan als centraal punt dienen voor het “Wereldboom-universum”* indien er vele activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden

Tevens is er een mogelijkheid tot koffie en theevoorziening voor vrijwilligers van andere activiteiten.

GRATIS

*Met het Wereldboom-universum bedoelen we het Wereldboomfestivalletje binnen het ruimere festival.

Kinderklim activiteiten

Onder professionele begeleiding en met CE-gekeurde materialen bieden wij een aantal kinderklim activiteiten aan.

Lollyboom

Kinderen klimmen gezekerd van op de grond naar de top van een boompje, waar een lolly op hen hangt te wachten. Heel leuk, ook voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar, de eerste boomklimervaring wordt beloond met een lekkere lolly.

Capaciteit: 15 kinderen per uur

€ 380,00 per dag

Tokkelbaan

Kinderen klimmen gezekerd naar boven en worden daar aan een katrol gezekerd en glijden van een touw de boom uit richting een andere boom. Met een lichaam vol pompende adrenaline en zinderende pret worden ze op het eind gecontroleerd afgeremd voor een veilige landing.

Capaciteit: 15 kinderen per uur

€ 600,00 per dag

Reuzenschommel

Kinderen springen, vanaf een plateau aan een touw onder een tak, de leegte in en worden aan dat touw rondgeschommeld. Tussen kroon en stam gaan ze enkele keren spectaculair op en neer en zijn hun laatste kermis zo vergeten.

Capaciteit: 20 kinderen per uur

€ 450,00 per dag

*capaciteiten zijn gemiddeld en kunnen sterk verhoogd worden met een hogere bezetting. Hiervoor gelden aangepaste prijzen. Contacteer ons voor een aanpassing op maat van uw evenement.

Workshops

Wij bieden u een divers aantal workshops onder professionele begeleiding.

Wereldboom medaillon maken

Van gesnoeide takken schijfjes maken: gesnoeide takken van de klimboom (of toekomstige Wereldboom) worden in schijfjes gezaagd en de kinderen kunnen er onder begeleiding een wereldboommedaillon van maken en deze als decoratie/herinnering mee naar huis nemen.

capaciteit: 20 medaillons per uur met 2 begeleiders.

€ 260,00 per dag

Pizza voor de boom plus wens begraven

De kinderen boren een voedingskoker en geven hoogwaardige compost (voeding) voor de boom en mogen in ruil een wens begraven die de boom zal opeten en doen uitkomen

!!! Gratis groeiplaatsverbetering!!!

Capaciteit: 25 kinderen per uur

€ 360,00 per dag

Boomonderzoek/boombeleving en bomige educatie.

Wereldboom voorziet alle benodigdheden.

Prijs op aanvraag

*capaciteiten zijn gemiddeld en kunnen sterk verhoogd worden met een hogere bezetting. Hiervoor gelden aangepaste prijzen. Contacteer ons voor een aanpassing op maat van uw evenement.

Animaties

U heeft de keuze uit verschillende animaties.

Boomtoneel

Dans, muziek en acrobatie in de boom.

Wereldboom voorziet alle benodigdheden.

Prijs op aanvraag

Kinderschmink

Schminkstand waar kinderen in een (boom)wezentje worden omgetoverd.

Wereldboom voorziet alle benodigdheden.

€ 280,00 per dag

Bomenverhalenverteller

Onze diepgewortelde bomenverhalende verteller komt kronkelige avonturen vergroeien in een humusrijke setting op vier verschillende momenten.

Een verhaal duurt ongeveer 45 min en er zijn 4 vertelsessies en 2 verschillende verhalen.

Prijs op aanvraag

Voor alle animaties geldt dat Wereldboom met het Wereldboommobiel op het evenement aanwezig is ter ondersteuning.

Wereldboomactiviteit met roulatiesysteem

Ochtendprogramma met vooraf 30 min presentatie in de binnen- of buitenklas*

Bijvoorbeeld 90 kinderen verdeeld in 3 groepen:

Blok 1: 60 min zaai- en zomerbloemen zaaien rond de Wereldboom met de Boer (plus drinkpauze).

Blok 2: 60 min Pizza voor de Boom en Wens begraven.

Blok 3: 60 min Bomen en struiken herkennen en Amerikaanse Vogelkers trekken, uitsteken en wortels hakken.

Dit ochtendblok kan op maat uitgebreid worden naar een 2e dagdeel met boombelevings- en klimactiviteiten en het maken van medaillons. Het programma is voor grotere of kleinere groepen op maat aan te passen.

Voorbeeld Middagprogramma:

Blok 1: 60 min Boomonderzoek/Boombeleving. Een boeiend onderzoek vanaf de worteltipjes diep onder de grond nabij het grondwater tot het twijgje met knoppen hoog in de boomtop.

Blok 2: 60 min klimactiviteiten. Combinatie op maat van Tokkelbaan, Lollyboom en Reuzenschommel.

Blok 3: 60 min medaillons maken. De gesnoeide tak van de klimboom wordt in een mooi medaillon omgetoverd en als boomcadeau mee naar huis genomen.

Bekijk zeker de inspirerende foto’s van vorige scholendagen op onze website www.wereldboom.org

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van groepsgrootte en formule.

*Waarom wordt voor de gelegenheid geen buitenklas ingericht, die later in het schooljaar bij aangenaam weer ook gebruikt kan worden?

Om je enigszins te helpen bij je keuze en om voor Wereldboom het aanbod te stroomlijnen, bieden we enkele formules aan die een klein prijsvoordeel inhouden en makkelijk werkbaar zijn:

Speelboommenu: kinderklimanimatie met 3 klimactiviteiten (lollyboom, tokkelbaan en reuzenschommel), 2 workshops en de Wereldboommobiel.

€ 1950,00

Boomwens en pizzamenu: Wereldboommobiel met workshop Pizza voor de boom en Boomwens.

€ 320,00

Boommobiel menu: Wereldboommobiel met workshop Van gesnoeide takken medaillons maken.

€ 220,00

 

Vraag bij je Wereldboom contactpersoon om raad m.b.t. eventuele subsidie- of sponsormogelijkheden!

Voor meer informatie, advies, steun en/of begeleiding bij het realiseren van een Wereldboom of voor het opluisteren van een evenement door het Wereldboomteam kun je steeds terecht bij info@wereldboom.org.

+31 (0) 416 355 150 (Ton Stokwielder, Boomtechnisch Adviseur)