Wereldbomen bij jou in de buurt

In deze lijst vind je gecertificeerde Wereldbomen en Wereldbomen in wording.

Plaats:
Boomsoort:

De Annenborchboom is een linde en staat in de wijk de Overlaet, aan de Augustinessenborch te Rosmalen, gemeente ’s Hertogenbosch.


Beuken van het Vlakwater, Venray

De Beuken van Het Vlakwater staan midden in het Venrayse Odapark. De majestueuze bomen staan er prachtig bij op een klein heuveltje.


Dit is de eerste wereldboom van Nederland. In oktober 2009 heeft deze majestueuze plataan zijn titel gekregen. Waarschijnlijk is deze plataan geplant in 1802.


De Linde van Sambeek is een ruim 400 jaar oude lindeboom die staat aan de zuidkant van het Noord-Brabantse dorp Sambeek. Het is een Hollandse Linde, ook wel een Koningslinde.


Mogelijk is de Mammoeteik van Sparrenrijk geplant als grensboom tussen Boxtel en Esch.


De beuk en zijn omstanders staan bij de kerk van Olland aan de Pastoor Smitsstraat 44 in Sint-Oedenrode.


Deze Wereldboom staat in het oudste park van Nederland. Voor het behoud van deze bijzondere boom is een complete weg totaal verwijderd.


Gentbrugge kende verschillende kasteeldomeinen die in de loop van de 20ste en 21ste eeuw geleidelijk aan werden verkaveld. De verschillende parken en oude bomen in Gentbrugge zijn vaak de laatste getuigen van dit rijke verleden.


De Waalwijkse Vrijheidsboom is een nazaat van de beroemde Anne Frankboom. De groeiplaats van deze witte paardekastanje had niet mooier gekozen kunnen worden: pal achter het oorlogsmonument in het prachtige Waalwijkse wandelpark.


De Wollukse Wereldboom is een zomereik met potentie. De boom staat op een prachtige plek die, met de nodige zorg, geschikt gemaakt kan worden als een perfecte groeiplaats om deze boom eeuwenoud te laten worden.