Wereldbomen overzicht

Op deze pagina vind je alle gecertificeerde Wereldbomen. Daarnaast biedt deze site nog een overzicht van
Wereldbomen in wording
en kandidaat Wereldbomen.

Heb je zelf nog een idee voor een Wereldboom? We horen het graag van je.

Plaats:
Boomsoort:
Sorteren op:

Dit is de eerste wereldboom van Nederland. In oktober 2009 heeft deze majestueuze plataan zijn titel gekregen. Waarschijnlijk is deze plataan geplant in 1802.


Beuken van het Vlakwater, Venray

De Beuken van Het Vlakwater staan midden in het Venrayse Odapark. De majestueuze bomen staan er prachtig bij op een klein heuveltje.


Deze Wereldboom staat in het oudste park van Nederland. Voor het behoud van deze bijzondere boom is een complete weg totaal verwijderd.


De beuk en zijn omstanders staan bij de kerk van Olland aan de Pastoor Smitsstraat 44 in Sint-Oedenrode.


Mogelijk is de Mammoeteik van Sparrenrijk geplant als grensboom tussen Boxtel en Esch.


De Waalwijkse Vrijheidsboom is een nazaat van de beroemde Anne Frankboom. De groeiplaats van deze witte paardekastanje had niet mooier gekozen kunnen worden: pal achter het oorlogsmonument in het prachtige Waalwijkse wandelpark.


Gentbrugge kende verschillende kasteeldomeinen die in de loop van de 20ste en 21ste eeuw geleidelijk aan werden verkaveld. De verschillende parken en oude bomen in Gentbrugge zijn vaak de laatste getuigen van dit rijke verleden.


De Wollukse Wereldboom is een zomereik met potentie. De boom staat op een prachtige plek die, met de nodige zorg, geschikt gemaakt kan worden als een perfecte groeiplaats om deze boom eeuwenoud te laten worden.


Festivals