Kandidaat Wereldbomen

Ken je ook een boom die het waard is de titel Wereldboom te dragen? Meld deze dan bij ons aan!

Klik hier om een boom aan te melden als kandidaat Wereldboom

Kandidaat Wereldbomen

Geen enkele stadsboom, maar ook zelfs niet een boom op het platteland in Nederland en België, heeft ondergronds de mogelijkheid om ongestoord oud te worden. Overal zijn beperkingen. Wereldboom maakt de beperkingen samen met jou inzichtelijk en kijkt naar mogelijke oplossingen.

Voor het realiseren van een Wereldboom, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zie hiervoor het Wereldboom draaiboek.

Indien je een speciale boom voor ogen hebt die de potentie heeft om krachtig uit te groeien en symbool te staan voor een ondersteunende gemeenschap, dan helpen wij je graag om daar een Wereldboom van te maken.

  • Is er een boom en een plek in de buurt waar je iets mee hebt?
  • Wil je dat die boom ook een Wereldboom wordt?
  • Ben je op zoek naar middelen en een plan van aanpak?

Dan zien wij van Stichting Wereldboom graag dat je deze boom aanmeldt als Kandidaat Wereldboom

Wij plaatsen de boom op onze kandidatenlijst met de bedoeling budget vrij te maken door middel van een subsidie.

Welke bijdrage vragen we van jou?

Ken je een boom welke aandacht en bescherming nodig heeft of een plekje waar een boom gewenst is, vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

 

Gegevens contactpersoon


Gegevens kandidaat Wereldboom


We ontvangen graag 1 of meer foto's van jou samen met de boom en enkele andere foto's van de boom


 

Wat doet stichting Wereldboom op korte termijn:

  • We gaan een Europese subsidie aanvragen waar we zoveel mogelijk Wereldbomen in wording voor nodig hebben om een beroep te kunnen doen op deze subsidie voor een bijdrage van uw boom.

Wat krijgt u er voor terug wanneer de subsidie geregeld is:

  • Een samenwerking tussen u en de eventueel bestaande vereniging of organisatie en stichting Wereldboom;
  • Kinderen kunnen leren van de activiteiten die we organiseren rond de wereldboom als de groeiplaats verbeterd wordt, naast de klimactiviteiten die we kunnen organiseren in de bomen. ;
  • We kunnen helpen met het maken van de plannen om zowel de groeiplaats te verbeteren, de inrichting te verbeteren en meer verblijfplaatsen te creëren voor biodiversiteit. En dit allemaal ingebed in een inrichting passend in de omgeving waar je als mens even helemaal tot jezelf kan komen;
  • Wij hebben daarvoor de tuin en landschapsarchitecten, biologen en boomdeskundigen in huis met internationale allure ;
  • Samen maken we er dan een plek van waar de boom zonder beperkingen 100 jaar kan worden. Die andere 900 jaar is dan een kwestie van tijd. Gezamenlijk hebben we de voorpret;
  • Beeldende Kunst fotografie poëzie,… zijn voor ons een belangrijke taal om de beleving van de boom tastbaar te maken. Ook theater, muziek, circus, dans, voordracht,… kunnen hun plek krijgen op een eventueel festival op of een (ingetogen) inhuldigingsceremonie om een extra dimensie te geven aan het moment.

Dank je hartelijk om samen met ons de wereld een beetje mooier te maken voor onszelf, de bomen en alle dieren die er in van en met leven.

Naast het indienen van een Wereldboom in wording is een financiële bijdrage ook van harte welkom.

Plaats:
Boomsoort:

de Linde van Massemem

De dorpslinde wordt gekoesterd in Massemen.Dat moet ook met een veteraanboom. Zijn knoestige stammen, zijn holle binnenkant, zijn wollige lenteblaren zeggen het zonder woorden.


Een rode beuk welke het groen hart is van Hof ter Saksen


Kandidaten