de Beuken van het Vlakwater

Het Odapark in Venray is 19 hectare groot en bevindt zich binnen de bebouwde kom als een oase van stuifduinen, heuvels en bossen maar ook met moderne kunst.Het karakteristieke Theehuis met expositie en horeca ruimtes is een trekpleister.

Midden in het park staat de prachtige dubbele beuk, markant uitkijkend op een stuifzandvlakte met kinderen en wandelaars. De Wereldbomen staan prominent op deze prachtige plek. Ze worden alleen maar mooier, groter en sterker. Een toonbeeld van wat de natuur ons te bieden heeft.

Algemene informatie

Het Vlakwatergebied ligt aan de westkant binnen de bebouwde kom van de gemeente Venray en bestaat uit meerdere boscomplexen, waarvan er enkele tussen de woningen liggen. Het gehele boscomplex is circa 54 ha groot. De beuken zijn waarschijnlijk ter plaatse aangeplant rond 1955.

De toekomstverwachting voor deze bomen is buitengewoon goed. Er zijn echter wel maatregelen vereist om de boom te beschermen tegen autoverkeer en droogte omdat de bodem zeer arm is. De bomen hebben een geweldige uitstraling, met name omdat ze op een heuveltje staan. Ze nodigen uit om eronder in de schaduw te zitten en voor kinderen om in te klimmen.

Historische informatie
Huidige situatie en wensen voor de toekomst
Foto's

Eigenschappen

Nederlandse naam
Gewone beuk
Latijnse naam
Fagus sylvatica
Geplant
ca. 1955
Kroon diameter
ca. 18 m
Wereldboom certificaat
30 mei 2010
Beschermheer: Fred Welschen

Hier vind je de Beuken van het Vlakwater

Reisinformatie

Lopen van OV eindpunt
ca. 14 minuten
Dichtsbijzijnde parkeerplaats
Merseloseweg 119, Venray
Lopen vanaf parkeerplaats
ca. 1 minuten
Bereikbaarheid met rolstoel
Goed

Routebeschrijving